Az újjászületési folyamat élménye

 

Az újjászületési folyamat élménye segít, a születési traumák feldolgozásában. Ezek a szüleink félelmei, bizonytalansága, fizikai traumák miatt, vagy a szülési görcsök során keletkeznek, amíg a baba a szülőcsatornán halad át. A születés utáni körülmények is problémát okozhatnak.

A születés önmagában egy fejlődési folyamat. Az anyaméhből, a gyermek elindul a külvilág felé. Ez segíti, előre viszi.
A gyermek születése után tovább növekszik, majd megteszi az első lépéseit, és megtanul a nagyvilágban élni.

Az emberi élet fejlődési szakaszit ismerjük. Kamaszkorban, fel kell készülni a szaporodásra, húsz éves kor után egy új szakaszon kell átlépni az önálló élet irányába, képessé kell válni a családteremtésre. A fiatal kori évek után a hozzávetőlegesen hét évente következő új szakaszok, lehetőséget adnak a további fejlődésre. Több szabadságot, több eshetőséget kapunk. Ha nem használjuk ki ezeket visszafejlődés, degradáció veszi kezdetét, ennek bezárkózottság lesz a vége.

Az elmulasztott fejlődési lehetőség feszültséget okoz, ez a hasukban, fejükben, vagy más testrészükben érződik. Negatív gondolatok, érzések születnek: nem vagyok elég jó, hogy boldogan élhessek, nem vagyok elég jó a szerelemre, sikerhez, nem vagyok elég jó a világnak.

Az újjászületési folyamattal nem csak a régi traumákat dolgozhatjuk fel, hanem át tudunk lépni az elmaradt fejlődési szakaszokon is, és beindítjuk az újat. Visszanyerjük az eredeti életünket, és képességeinket, hogy a negatív életeseményeket jóra fordítsuk. Így folyamatosan fejlődünk a nehézségeken keresztül. Egészségesek, sikeresek, boldogok leszünk.

Kiegészítő információk