A fogantatásunktól születésig fellelhető emberi életünk alapinformációja

A fogantatásunktól születésünkig fellelhető emberi életünk alapinformációja. Egy részt a generációsan örökölt genetikai információk, és a fogantatástól kezdődően alakult önálló tapasztalatok.
Elsősorban a szülőktől nagyszülőktől erednek, valamint szülők közötti kapcsolatból. A konfliktusaikat, félelmeiket, bizonytalanságaikat átmásoljuk, ezeknek egy különleges mátrixában élünk. Minden, ami az anyával lelki és fizikai szinten történik fontos a gyerek számára, nyomot hagy benne. Életprogramokként működik bennünk, meghatározza, hogyan kell reagálni és cselekedni bizonyos élethelyzetekben. Folyamatosan újra teremtődnek ezek a programok. Legtöbbször már előre felismerjük, hogy közeledünk az ismétlődő helyzethez, előre látjuk mi fog történni.
Létezik egy alapciklus. A fogantatás előtt kezdődik, amikor az anya gyermek vállalás mellett dönt, a várandósságon, születésen át a szoptatás végéig tart. Az anya először mentálisan készül, majd valóra válik a terve, megfogan, világra hozza a babát, és a szoptatással véget ér a két éves ciklus. Ez a mátrix kivetül egész életünkre.
Életünk első felének feladata anyával és apával kapcsolatos viszonyaink feldolgozása, ezt az első két éves ciklusban törtek határozzák meg. Az élet második részében a szabad fejlődés a feladatunk. Ha nem sikerül az élet első felének feladatait feldolgozni, megoldani, a második életrészben nem tud fejlődni, degradálódik, mert nem használta ki az első szakasz lehetőségét.
Az újjászületési gyakorlat egy alapfolyamat, időnként újra és újra jó tapasztalni, így alaposan fel lehet dolgozni az eseményeket. Fontos, hogy az életünk második felében is fejlődjünk, és a jó oldalon tudjunk állni!

Kiegészítő információk