A régi információ átlélegezésének tapasztalata segít megszabadulni bizonyos elnyomásoktól.

 

A mentális memória 5 éves kor után alakul ki, ekkor a gyermek már megtanulja elraktározni az életében történteket, az információk megtalálják a helyüket, amikre később tudatosan vissza tud emlékezni.
Az előző, régebbi információk, amik a fogantatástól születésig kisgyerekkorból származnak, le vannak írva egy speciális memóriába, amikre közvetlen módon nem tudunk visszaemlékezni, csak regresszió segítségével.
A folyamatos légzés segít bejutni a változó tudatállapotba, és felkutatni a fizikai test sejtjeiből és az idegrendszerből származó információkat, ahol a lélek rejlik. Fontos, hogy itt megtaláljuk, és újra tudjuk tapasztalni, megfogalmazni a régi konfliktusos helyzeteket.
A régi információ átlélegezésének tapasztalata segít megszabadulni bizonyos elnyomásoktól. A tudatalattiban lévő minden fájdalmas információ, amit nem tudunk feldolgozni frusztrációt, kárt, fájdalmat okoz, ezért megpróbáljuk elnyomni. Amikor azonosítjuk, mikor milyen helyzetben alakult, akkor új helyre kerül, szavakba öntjük, beszélünk róla, már nem kell visszanyomni. Csökken a fájdalmas feszültség érzés, felszabadulttá válunk.
Az újjászületést érdemes többször átlélegezni, átérezni. A feszültség oldódik, jobban érezzük magunkat. A férfiaknak nem csak édesanyjukkal, hanem párjukkal, lányukkal is javul a kapcsolatuk, több bizalmat, örömet kapnak ezekben a kapcsolataikban. A nők megbékülnek anyáikkal, a többi nővel, önmagukkal. Erősebb lesz az önbizalmuk, önértékelésük. Az újjászületés folyamatok eredménye, hogy felszabadultabbnak és erősebbnek érezzük magunkat.

Kiegészítő információk