Miért van, hogy tudatosan akarunk valamit, de a tudatalattink mást szeretne?

Az életünk során naponta beleütközünk bizonyos helyzetekbe. A folyamatos légzés segít, hogy összekössük ezekből a tapasztalatainkból származó információkat, és megértsük az összefüggéseket.
Gyerekkorban a szüleink közötti konfliktusok, a szülők válása sok törést okoz.
Felnőtt korban a munkatársakkal, főnökkel kapcsolatban vannak ütközéseink.
Miért áll ellen a gyerekünk, miért nem szófogadó, miért kell vele újra, és újra összecsapni?
A munkahelyi viszályok között nem vesszük észre miért nem halad előre a szekér.
Káosz van a fejünkben, szerencsétlenek vagyunk, nehéz sorsot mért ránk az Isten – mondogatjuk, és el is hisszük.
A folyamatos légzés első tapasztalata, hogy rátalálunk a dolgok értelmére, ami velünk történik.
Minden konfliktus mögött felfedezünk valamilyen félelmet, a szeretet, vagy figyelem hiányát. Ez az információ a testünkből a lelkünkből ered, nem a külső körülményekből. Itt bármilyen információra rátalálunk, ami segít, hogy helyre tegyük a dolgainkat.
Ha látni kezdjük az összefüggéseket az életünk eseményei között, megnyugszunk. Megszűnik a káosz körülöttünk. Látjuk már, nincsenek jó és rossz emberek, ahogyan eddig hittük, hanem belátjuk, mindenkinek más és más az érdeke.
Ezek a hasznos információk segítenek a veszélyes, stressz helyzeteket elkerülni, mert a dolgok közötti összefüggéseket már felismerjük. Már helyesen értelmezzük, miért álltunk ellen a szüleinknek, és értjük mikor egészséges, mikor káros az ellenállás.
Miért van, hogy tudatosan akarunk valamit, de a tudatalattink mást szeretne? Tudatosan a párunkkal szeretnénk élni, de tudat alatt a magányosság sokkal biztonságosabb érzés számunkra. Miért törekszik valaki a sikerre, meggazdagodni, miközben tudat alatt a pénz halálos veszélyt jelent neki, félelmet ébreszt benne?
Mindig a tudat alatti programok valósulnak meg, ezek ősibbek erősebbek.
Tudat alatt is egyensúlyba kell kerülni avval, hogy mit akarunk és mi az, ami valóban jó nekünk. Így a legmélyebb álmaink válnak valóra.

Kiegészítő információk