Élet modellek és Reinkarnáció

 

Az életciklus egy zárt modell, melynek van kezdete és vége. A vég mindig összekapcsolódik a kezdettel. A legtöbb életmodell három szakaszból áll, mint egyfajta háromszög. De létezik négy szakaszból álló élet modell is. És léteznek olyan variációk, amikor ebből a két modellből többféle kombináció is létre jön. Az irodalmárok szerint 12 alapvető emberi élettörténet létezik, ezekből alakulnak ki azok a változatok, amikből az irodalmi művek születnek. Az emberek vonzódnak azokhoz a művészeti históriákhoz, amik hasonló modelleket követnek, mint a saját életük modellje. Egyfajta azonosságot és szinkronicitást éreznek ezekkel a történetekkel és forgatókönyvekkel kapcsolatban.
Így analizálni és prognosztizálni lehet a saját életünket a kedvenc irodalmi műveinken keresztül. Más úton tudjuk analizálni az életünket egy speciális tapasztalattal, amikor át tudjuk élni a saját elmúlt életünket. Vagy egyfajta úgynevezett reinkarnációs élet tapasztalatán keresztül fel tudjuk ismerni a saját életünket.
Az élet során minden, ami velünk történik, meg van írva egy „merevlemezen”. A halál után ez a részletes és teljes információ egyfajta égi könyvtárban elraktározódik. Ennek az életnek az előnye, hogy van kezdete és vége, és önálló értelme. Vannak olyan életek amik pozitív hatással, vagy negatív hatással van ránk. Más szóval hogyan kellene, és hogyan nem lenne szabad élni. A legjobb életnek is van értelme, és a legrosszabb életnek is van tanulsága. Léteznek helyzetek, amikor nekünk pozitív mintára van szükségünk, hogy fel tudjunk vállalni valamit, de van olyan helyzet, amikor a negatív minta hatásosabb.
Egy példa:
Egy nőnek több pénzre volt szüksége, és bármit tett nem tudott ötről hatra lépni a pénzzel kapcsolatban. A reinkarnációs folyamatban egy szegény hajléktalan férfi életét tapasztalta, mint a sajátját. Az utcán nőtt fel, és egyszer rátalált egy árva kisfiúra, aki úgy, mint ő az utcán élt. Úgy döntött, mindent meg fog tenni, hogy ennek a fiúnak jobb legyen a sorsa, mint az övé. Mindent megtesz azért, hogy a fiú tanulni tudjon, családja legyen és elfogadott polgári életet élhessen. Végül mindent valóra váltott, amit elképzelt. A fiúnak sikerült tanulnia, szakmája, jó családban élt. Ezért mindenki az akkor már öregemberhez járult, tanácsot kérni, hogyan kell boldog életet teremteni?
A folyamat után a nő sírva mondta nekem, nem kell neki sem a boldogság, sem a bölcsesség, neki a pénz kell! Néhány nap múlva végül elfogadta azt, hogy a család fontosabb számára, vannak szép gyerekei, helyes férje, nem kell túl sokat foglalkozni a pénzzel, inkább a családra kell figyelnie. Pár hónap múlva megismerkedett néhány családközpontú társasággal, rajtuk keresztül sikerült előre lépnie a pénzzel kapcsolatban, ötről-hatra.
Másik példa:
Egy nő azt mesélte imádja az állatokat, különösen lovakat, van is neki sajátja. Kíváncsi volt, honnan származik az állatszeretete, biztos, hogy ő a múlt életében egy ló volt-gondolta. Megnéztünk egy múlt életet, és kiderült, hogy előkelő nemes családból származó gazdag férfiként élt. Utálta az állatokat. Sok lova volt, akiket kínozott, verte, éheztette őket. Több állat elpusztult a keze alatt. Az élete végén ez a férfi rádöbbent, hogy nagyon gonosz volt az állatokkal, az Istenhez imádkozott megbocsátásért, mert belátta, nem volt igaza. Az állatok ugyan olyan isteni teremtmények, mint az emberek, szeretni, becsülni és tisztelni kell őket.
A reinkarnációs folyamatok sok meglepetést tartogatnak számunkra, és mindig olyan tapasztalatot szerzünk, amire nem vártunk volna.

Kiegészítő információk